torstai 12. huhtikuuta 2018

Hullu sairas maailma

Ihan pikaisesti oksennan päivän muutamaa esille pompsahtanutta otsaketta. Ja miksi nämä valitsin,  on ajatuksena asioiden suhteuttaminen.
BC joutui tilille yhden ihmisen kostonhalun takia hyväntekeväisyystoiminnastaan. Yksi ihminen sai median huomion ja vääriä syytöksiä julkaistiin totena ilman vastapuolen mahdollisuutta kertoa omaa näkökantaansa. Yksi ihminen suivaantuu toiselle, saa median korppikotkien huomion ja erittäin tärkeä hyväntekeväisyystyö on vaakalaudalla. Koko ajan vähennetään tukia vanhuksilta, vammaisilta, vähävaraisilta ja muilta väliinputoajilta ja ihmisestä..tai organisaatiosta, joka auttaa, tehdään pahantekijä. Mikä on moisen toiminnan motiivi? Kateus? Kuinka sairas voi ihminen olla, että pelkästään oman pahanolon vuoksi saattaa yhden ihmisen julkiseen prässiin ilman todellisia syitä? Saako tällainen ihminen millaisen tyydytyksen asiasta?
Kuinka media voi olla näin suuressa vallassa, että voi sumeilematta julkaista ihan mitä vaan, ilman vastuuta?
Mun ajatusmaailmaan ei mahdu miksi hyväntekemisestä joutuu tilitekoon. Jälkensä tää jättää. Ei sitä noin vaan uskalla lahjoittaa rahaa hyväntekoon. Ketkuja kaikki. Vai onko? Entä kuka sitten pitää huolta heikommista? Ei tohon hommaan oikeen uskalla lähteä. Jos vaikka suututtaa jonkun ja joutuu julkiseen piinaan ja häpeään.
Sitten toinen. Kelan touhu lääkekorvauksissa toimeentulotuissa. Eli ihmiset, jotka joutuvat syömään mahdollisesti väärinkäytettynä huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä..eli esim. kipu- ja Adhd-lääkkeet. Näistä pitää olla erikoislääkärin lausunnot ja selvitykset. Tänä aikana? Kun lääkäriin pääsy on muutenkin iso ihme. Nämä lääkkeet on sellasia, joiden käyttäminen on pakollista. Eli jos ne jää ottamatta, niin se näkyy arjessa. Missä on järjenkäyttö? Miksi kelalla on mielivaltaisia päätöksiä, ilman että kukaan puuttuu? Kaikki tehdään heikompien osalta hankalaksi, että jos vaikka jättäsivät hakematta korvaukset. Mä en tajuu millon tää kaikki kyykytys loppuu? Kuinka pitkälle ajetaan köyhät ihmiset? Sylettää.
Päätän kiukkupohdinnan suhteuttaen ongelmia.
Porin eräässä koulussa oli useasti puututtu ongelmaan, jossa koululaiset on jättäneet kengät kulkuväylällle, aiheuttaen vaaratilanteita.
Kun oppilaat eivät kehotuksia ottaneet tosissaan oli henkilökunta päättänyt ulkoistaa kengät opetusmielessä, että oppilaat joutuivat hakemaan nämä ulkoa. Tämä oli suivaannuttanut erään paikallisen huuhaa sirkustaiteilijan, joka oli tehnyt ilmotuksen AVIin. Koska tämä on kuulemma liiallista vallankäyttöä ja henkistä väkivaltaa. Suhteuttaen edellisiin juttuihin, ko. taiteilijan olis hyvä mennä viettää päivä nykyajan koulussa, joissa on satamäärin oppilaita. Puolet on kädettömien vanhempien kasvattamia eikä opettajilla ole mitään valtaa puuttua esim. häiriökäytökseen. Mä ihmettelen tänä päivänä kuka jaksaa enää tehdä opettajan työtä? Vanhemmat sälyttää kasvatusvastuun kouluille, mutta puuttua ei saa. Koska piltit menee rikki kaikesta.
Kun luen näitä tän ajan otsakkeita, niin mietin, että kui helvetin sekasin kaikki on? Miten voi olla, että pienistä asioista tulee isoja ja isoista pieniä. Hyvästä tulee paha ja pahasta hyvä. Mä jään oottamaan, ett noi ulkoavaruuden miehet päättää oikeesti lopettaa tän reisille menneen kokeilun. Niin on pimeetä sakkia.
Pietään hei oikeesti huolta heikommista. Kaikilla ei ole omaa kivaa taloa ja pihalla paria volvoa ja mitä näitä stereotyyppisiä pärjäävien juttuja nyt onkaan. Ja kasvatetaan noi piltit niin, että ryhmässä pärjää ja noudattaa yhteisiä sääntöjä. Niin, ett ne älyy ettei hommat kule niin, että sikaillaan ja pöllöillään ja se on yhteiskunnan vika ko hommat menee reisille.
Toivottavasti hyväntekijöitä edelleen löytyy. Ettei tää kaikki tee ihmisiä ihan kyynisiks.
Rakkaudella, Missy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti